Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

52. Uluslararası Antalya Film Festivali heyecanı başlıyor

Ülkemizin en köklü sanat festivallerinden 52. Uluslararası Antalya Film Festivali için geri sayım başladı.
Bu yıl 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, yine Türkiye sinemasının son dönem yetkin örnekleri ve dünya festivallerinde öne çıkan bol ödüllü filmlerden oluşan zengin bir seçkiyi sinemaseverlerin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.

YENİ BÖLÜMLER
Festivalde, Ulusal ve Uluslararası Yarışma filmleri ve diğer klasikleşmiş bölümlerin yanı sıra, bu yıl özel bir seçkiyle sinemanın 120'nci yılı da bir grup önemli film ve bu filmlerle yıldızlaşmış isimlerin katılımıyla kutlanıyor. Bu isimler arasından Catherine Deneuve'ün festivalin açılış gecesinde Yaşam Boyu Başarı Ödülü alacağı şimdiden duyuruldu bile...
İlgimi çeken diğer yenilikler arasında; geceyarısı gösterimleri de var. Gece gösterimlerinin ilk bombası ise Robert Eggers imzalı 'The Witch'. Festivallerde gece gösterimleri korku sinemasını yakından takip edenlere, çok başarılı korku-gerilim filmleri izleme fırsatı sunuyor.

BELGESEL TEŞVİK EDİLİYOR
Antalya Film Festivali'nin açıklanan yönetmelikleri sonrası belgesel filmlerin festivalde yer almayacağına dair tartışmalar çıksa da; ulusal belgeseller, yine kendilerine ait bir seçkide festival sinemalarında gösterilecek. Ayrıca geçen sene kurulan Antalya Film Forum'da, belgesel yapımların oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla açılan 'Belgesel Pitching Platformu' bölümü de bu yılki yenilikler arasında. Platforma başvuran ve projeleri seçilen tüm belgeseller, sinemacılara uzun vadeli 'ortak yapım', 'fon sağlama', 'dağıtım' gibi imkanları oluşturabilmek için uluslararası sektör profesyonelleriyle buluşma ve projelerini tanıtma imkanı da sağlayacak. Aynı zamanda belgesel projelerden ikisi, her biri ayrı ayrı olmak üzere 30 bin'er lira ödül kazanacak. Belgesel için kurulan platform, sinemacıları kesinlikle daha çok mutlu edecek.

SİNEMA DOLU SEKİZ GÜN
Dünya sinemasının yeni örneklerinden ödüllü filmlere, Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, yeni keşiflerden başyapıtlara, sosyal sorumluluk projelerinden genç sinemacıları usta yönetmenlerle buluşturmaya, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak galalardan söyleşilere; Antalya'nın gözü sekiz gün boyunca festivalde olacak.
6 Aralık Pazar gecesi ise festivalde kazananların açıklanmasıyla festival sona erecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA